zero

Rode Citroen C-Zero te koop, leuke stadsauto!

Deze guitige en verrassend ruime elektrische auto staat in Venlo, en is van een particulier die hem aanschafte in de hoop er makkelijk het woon-werk-verkeer van 70 km heen en 70 km terug  over de snelweg mee te doen en dan ook nog te kunnen rondrijden ter plaatse, ook in de winter. 


Dat bleek te optimisch, deze auto haalt 80 km over de snelweg, en als je ermee in en rond de stad blijft, 100 km range. Sneller rijden dan 100 km/h is meteen minder range, we zijn daar het liefst direct eerlijk over en maken het niet mooier dan het is, de auto laat bij bv 120 km/h ook direct minder range zien. Maar hij kán het wel!


Voor iemand die maar 30 km woon-werkverkeer heeft (of meer, maar op zijn werk kan laden), is dit een perfecte auto, die gewoon thuis aan een regulier stopcontact kan!

Onderweg kan je snelladen, voor als je eens wat verder weg moet, en doordat de accu nog maar een range heeft van tot 100 km, heb je  hem óók binnen 20 minuten alweer voor 80% vol! Maar ook ergens in de stad aan een laadpaal terwijl je winkelt of een vriend(in) bezoekt, is mogelijk.


Voor onze dochter bleek de woon-werkafstand helaas net te groot. De auto is van binnen verrassend ruim, qua hoofdruimte kan iemand van 2 meter lang achterin gewoon zitten zonder het hoofd te moeten buigen! En met de stoelen voorover creëer je een héle royale kofferruimte met vlakke laadvloer. Check hem hier:

https://www.autoweek.nl/kentekencheck/85-XXD-8/Voor 7500 euro is deze kekke auto, die technisch verder prima in orde is, geen mankementen heeft, géén onderhoud nodig heeft anders dan het vervangen van aircofilter, banden, en ruitenwisservloeistof, voor jou als je wil! Je betaalt nog steeds géén wegenbelasting. 


Proefrit maken? Mail naar EVtekoop@hotmail.com 


Wij rijden (coronaproof dus met mondkapjes) wel achterin mee in de auto bij een proefrit.

Negeer alle andere gekke teksten op deze website, het is nog maar een template :)